Editing workshops/Syros, May 7, 2011/Comments and observations about workshop by participants, trainers

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search

Λίγοι συμμετέχοντες (8 και οι μισοί έπρεπε να φύγουν νωρίτερα για άλλες παρουσιάσεις) αλλά πολλοί θετικοί. Χαρακττηριστικά αναφέρω ότι δεν έφυγαν μετα τη λήξη (ενώ ήμασταν από τα τελευταία εργαστήρια) και κάποιοι μας αναζήτησαν για να ζητήσουν πληροφορίες για το μέρος που έχασαν.

Καταφέραμε καλύτερα τον χωρισμό των ομάδων με τα καρτελάκια αλλά σε μερικούς δεν άρεσε που ήταν αστείες. Στα + το κλίμα που ήταν πολύ φιλικό και το ενδιαφέρον τόσο για την ατομική χρήση όσο και για την παιδαγωγική αξιοποίηση στην τάξη. Είχα την αίσθηση οτι έχουν ανάγκη από περαιτέρω παρακίνηση και μετά από το εργαστήριο. Πχ ζήτησαν να τους στείλουμε μέηλ.

Από το εργαστήριο προέκυψε προοπτική οργάνωσης νέων εργαστηρίων στο ΤΕΙ Ιωαννίνων. Επίσης από συζητήσεις στα πλαίσια του εργαστηρίου εγίνε πρόταση για συμμετοχή σε συνέδριο στην Κύπρο και για παραγωγή δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μέσω του διοργανωτή (Ν. Τζιμόπουλος- ΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων)

Αναφέρθηκαν από κάποιους οι αντικρουόμενες ανάγκες για περισσότερο χρόνο ανά δραστηριότητα, για λιγότερη διάρκεια του εργαστηρίου αλλά για παράλληλη ελάφρυνση του υλικού (σημ. της γράφουσας: πόσο ακόμα;;-πρέπει να βρούμε τρόπο).

Πρέπει οπωσδήποτε να ζητηθεί χώρος εντός ΒΠ για τις δραστηριότητες έτσι ώστε να έχουμε μία εφαρμογή ανοιχτή.


  • Είχαμε στην αρχή του εργαστηρίου 7 (;) συμμετέχοντες. Δεν βόλευε να χωρίσουμε το κοινό σε ομάδες με τον κανονικό τρόπο. Πάντως, το ότι ήμασταν 3 συντονιστές έκανε το εργαστήριο πολύ πιο αποτελεσματικό, πιστεύω.
  • Υπήρχε κάποια σύγχυση ως προς τη διάρκεια του εργαστηρίου. Μία κυρία είπε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα έληγε σε μία ώρα (ενώ εμείς νόμιζα σε 2,5 ώρες). Γι αυτό και ίσως άλλους λόγους, μερικοί έφυγαν νωρίς και μείναμε με 4 στο τέλος.
  • Ακόμα και με ξεχωριστές καρτέλες για τις δραστηριότητες και τις οδηγίες, μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι.
  • Μία κυρία κατάφερε να δημιουργήσει άρθρο με το όνομα χρήστη αντί για τη σελίδα χρήστη, αφού είχε πάει στην αναζήτηση (δεν θυμάμαι πώς έτυχε). Θα πρέπει να ξανακοιτάξουμε το θέμα.
  • Απ' ό,τι είδα, όλοι κατάφεραν να κάνουν επεξεργασία σχετικά εύκολα.
  • Κανείς δεν θέλει να διαβάσει τις οδηγίες, είναι αλήθεια. Ίσως αν βάλουμε εικονίδια που πρέπει να πατήσουν, ή το γυρίσουμε σε παιχνίδι;
  • Αν και ο χώρος ήταν μικρός, δυσκολεύτηκαν να με παρακολουθήσαν κατά την εισαγωγή μου. Ρώτησα κάποια και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι η χαμηλή ένταση της φωνής. Άρα, κι αυτό πρέπει να λυθεί.
  • Αν και είχαμε συμφωνήσει να είμαστε πιο συνεπής για τους χρόνους, τελικά δεν ήμασταν. Τη στιγμή που διεξάγεται το εργαστήριο, έχουμε την τάση να μην δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό. Κι έτσι, δεν καταφέραμε να ασχοληθούμε με την αξιοποίηση της ΒΠ στο μάθημα. (Επίσης ξεκινήσαμε λίγο αργά, ίσως 15 λεπτά. Αυτό επίσης θα έπρεπε να μπει μονίμως στο πρόγραμμα, ότι θα αργήσουμε διότι μαζεύεται ο κόσμος κλπ.
  • Ο χώρος είχε workstations που δεν ήταν κατάλληλα για δουλειά σε ομάδες, γκρρρ... και είχαμε ρωτήσει.

Παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες:

  • Κάποιος ήθελε περισσότερο χρόνο συνολικά.
  • Ήθελε κάποιος λιγότερες δραστηριότητες μέσα σε λιγότερο χρόνο.
  • Ένας μας είπε ότι θα ήταν καλό να γίνει υπόδειξη για την κάθε δραστηριότητα και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες να κάνουν μόνοι τους αυτό που μόλις είχαν δει.

Άρθρα που δημιουργήθηκαν[edit]

Μιζανπλί, διδακτική της πληροφορικής, Αντόνιο Μπαντέρας