Όλο το υλικό που γράφουμε ή προσθέτουμε στην Βικιπαίδεια είναι ελεύθερης χρήσης: δηλαδή ο καθένας μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει, για οποιονδήποτε σκοπό. Οι περισσότεροι εικόνες στο Διαδίκτυο δημοσιεύονται με επιφύλαξη όλων των πνευματικών δικαιωμάτων και δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Αν μια ιστοσελίδα δεν κάνει αναφορά στα πνευματικά δικαιώματα, δεν είναι ελεύθερο το υλικό.
Ο πιο απλός τρόπος να προσθέσετε μία εικόνα σε λήμμα είναι να βρείτε κάτι κατάλληλο στη συλλογή ελεύθερης χρήσης εικόνων στα Κοινά (Commons: http://commons.wikimedia.org). Η αναζήτηση δυστυχώς είναι στα αγγλικά. Μόλις βρείτε μια κατάλληλη εικόνα, αντιγράψτε το όνομα (μαζί με την επέκταση .jpg, .png κλπ, αλλά χωρίς το "File:"). Στο λήμμα, βάλτε το εξής:
Συνδεθείτε, αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένος. (Οι ανώνυμοι χρήσης δεν μπορούν να ανεβάσουν εικόνες.)
Αν προτιμήσετε τα μενού κλπ να είναι στα ελληνικά, πατήστε πάνω και δεξιά «My preferences». Στη μέση της σελίδας βρείτε το «Language:» και διαλέξετε el-Ελληνικά. Πατήστε το "Save" στο κάτω μέρος της φόρμας.
Στη στήλη αριστερά βρείτε το σύνδεσμο «Φόρτωση αρχείου». Πατήστε τον για να ανοίξει η φόρμα επιφόρτωσης.
Πατήστε το σύνδεσμο σε μεγάλα γράμματα "Αποκλειστικά δικό μου έργο".
Ξεπεράστε την εξήγηση και πατήστε «Αναζήτηση» για να διαλέξτε το αρχείο στον υπολογιστή σας.
Βάλτε όνομα του αρχείου όπως θέλετε να δημιουργηθεί για το κοινό.
Προσθέστε και την ημερομηνία στη φόρμα, μια περιγραφή 1-2 γραμμών στα ελληνικά και αν θέλετε επίσης στα ελληνικά (χρησιμοποιούνται για αναζήτηση αλλά επίσης από τον αναγνώστη που θέλει να μάθει τι δείχνεται στην εικόνα).
Κοντά στο τέλος της φόρμας, βρείτε το «Άδεια χρήσης» και διαλέξτε το πρώτο: «Δικό μου έργο, copyleft: Πολλαπλή άδεια...»
Πατήστε το «+» στη φόρμα διπλά το «Κατηγορίες», γράψτε μία δύο λέξεις για να δείτε τις προτάσεις. Οι κατηγορίες είναι στα αγγλικά. Αν δεν βρείτε κάτι κατάλληλο, ζητήστε βοήθεια. Όταν έχετε διαλέξει κάποια, πατήστε το «Εντάξει».
Επιτέλους... πατήστε το «Φόρτωση αρχείου».
Αν όλα πάνε καλά, θα φορτωθεί η εικόνα σας. Αν έχετε άλλες εικόνες προς επιφόρτωση, πατήστε το «Πίσω στη φόρμα», στην οποία θα μπορέσετε να αλλάξετε το αρχείο, το όνομα, την περιγραφή και (αν χρειαστεί) την κατηγορία, αφήνοντας τις άλλες πληροφορίες όπως έχουν, και να επιφορτώσετε την καινούργια εικόνα.