ГБАМ/Контактирајте нè

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page GLAM/Contact us and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.
GLAM
GLAM

Galleries • Libraries • Archives • Museums


ПочнетеПримерни проекти и иследување на случаиОценување на проектиКонтактирајте нè
За GLAM-Wiki-заедницата: Поврзете сеРазговорКалендарБилтенРесурсиДоброволциДруги страници


Wikimedia chapters: existing, planned, in discussion

Доколку сте организација од секторот ГБАМ заинтересирана за проекти на соработка со Викимедија или едноставно сакате да стапите во контакт со викимедијанци, еве неколку начини:

Ограноци на Викимедија: постоечки, планирани, во разговор

Најлесно ќе биде да го контактирате вашиот месен огранок, доколку има (погледајте на картата) или пак обратете се кај месен викимедијанец (погл. списокот подолу).

Доколку немате a месен огранок на Викимедија или викимедијанци, обратете се на екипата на glam﹫wikimedia.org каде ќе ве упатиме кај вистинските луѓе.

Месни контакти


Северна Америка

Member of the board or staff of the Wikimedia Foundation or local Chapter.
Current Wikipedia Campus Ambassador.

North America
North America

ЕвропаEurope
Europe

АзијаAsia
Asia


Јужна АмерикаSouth America
South America


АфрикаAfrica
Africa

ОкеанијаOceania
Oceania

Поштенски список

Придружете се на поштенскиот список за разговори од културнот сектор на GLAM-l.Mailing list

For the mailing list for wikimedia-cultural sector discussions join GLAM-l.

See also