User:Nina-no/education

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search
WikipediakursOnsdag 24. oktober 2012 for Hordaland fylkeskommune

Kurset[edit]

Item Audience Description Download Language Slide locations
Beginner Introduction to Wikipedia, Hordaland fylkeskommune (GLAM) PDF Norsk Slides
Beginner Introduction writing good articels, Hordaland fylkeskommune (GLAM) PDF Norsk Slides
Beginner Introduction to free licenses, Hordaland fylkeskommune (GLAM) PDF Norsk Slides
Beginner Introduction, and tutorials on starting new articles, editing, uploading images, Hordaland fylkeskommune (GLAM) PDF Norsk Slides

Om kurset[edit]

Kurset hadde 18 deltakere fra arkiv, museum etc. De fleste hadde opprettet en brukerkonto før kurset, men det var få som hadde skrevet noe på Wikipedia tidligere. De begynte forsiktig med å skrive litt på egne brukersider, og egne kladdesider og noen få artikler. Noen hadde kladdet manus som vi håper vil bli til artikler etterhvert. De oppdaget også at artiklene om skolene i Bergen var korte, og håpet er at de blir utvidet.

Kursdeltakerne kom med gode innspill og spørsmål. Arkivene har en rekke kilder, tegninger, protokoller, dagbøker, testamente etc. En del av dette er primære kilder som de også bruker i artikler på egne nettsteder. Tanken er å bruke dette som kilder i artikler på Wikipedia.

Anne Aune fortalte at kulturinstitusjonene er på gli når det gjelder å stille materiale til rådighet for fri bruk. Frigivelse av bilder i liten oppløsning på Digitalmuseet er antakelig første skritt på veien. En prøver å gi dette en fri lisens slik at det kan brukes på Wikipedia.


Til nedlasting[edit]

Kulturminner[edit]

Videre studier[edit]

Litteratur[edit]

Eksterne lenker[edit]

Juss[edit]