WikiArS/assignments/Il·lustració de la figura hipotètica de Joan Baptista Basset

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search


This is an assignment created by that gives orientation and references to create an image or file that is necessary for Wikipedia or for some Free Knowledge project.


Assignment language:ca

Assignment: Il·lustració de la figura hipotètica de Joan Baptista Basset

Briefing

Avui dia no tenim cap imatge contemporània del general Basset, ni pintures ni gravats. Però sí tenim notícia de 3 vestits-uniformes i altres objectes que es va fer fer a Barcelona el 1713, per tant sabem quina pinta feia pel que fa a la indumentària. També sabem que en l'època del setge tenia seixanta anys. En canvi en desconeixem quina cara tenia (¿papada, pòmuls pronunciats, ferreny...?) o quines mides feia.

Es tracta doncs de fer una il·lustració hipotètica de cos sencer d'aquest militar amb el vestit que sabem que va comprar. Com a exemple de l'estil que cerquem pots inspirar-te en els dibuixos de Francesc Riart.

Specifications

Cal fer 2 il·lustracions del personatge: una a peu dret amb el vestit posat i un bastó, i una inspeccionant un canó de la muralla.

La primera caldrà que sigui un dibuix detallat que es pugui apreciar bé la cara (recordeu que fareu una hipòtesi de cara), les ornamentacions del vestit i la botonada, el tipus d'espasa, les formes del tricorni, etc. (l'assessorament científic proporcionarà la informació). La segona s'ha de fer en una perspectiva lleument picada (és a dir que l'observador està per sobre) consisteix en un primer pla en què es veu Basset a dalt de la muralla de la ciutat revisant un canó (potser cal dibuixar-lo d'esquena) mentre que en un segon pla per damunt del parapet es veu. Les dues imatges caldrà acolorir-les amb la tècnica que es cregui adient. La imatge digitalitzada serà en mapa de bits (el dibuix s'haurà de presentar en un bon escanneig) o opcionalment en format vectorial (en aquest cas parlar-ho).

Sources and references

Il·lustracions prèvies del personatge fetes per Francesc Riart.

Il·lustració prèvia que en va fer Manuel Boix, tot i que se'l veu massa jove.

Reference images by content

  • [pendent]

Reference images by style

Format

If you create the illustration on paper:

  • Recommended minimum size: DIN A4 (vertical). Photographs of illustrations must be studio photographs. Scans of illustrations must be high-quality, sharp and high-resolution.
  • Digitized PNG files must not be compressed.

If you create the illustration as a bitmap:

  • Approximate minimum size of the file to be published: 1270 x 1800 pixels (more than 2 Mpx). Approximate recommended size: 1764 x 2500 (more than 4 Mpx). More is better.
  • Maximum file size: 100 MB.

If you create a vector graphic (preferable), use the standard SVG format.

Image viewing guidelines:

  • Approximate image display dimensions on description page: 500 x 718 pixels.
  • Approximate image display dimensions in a Wikipedia article: 348 x 500 pixels.

Keep in mind the approximate display dimensions to ensure that the illustration has an appropriate level of detail for its publication context.

Potential advisers

Experts or knowers of this knowledge area that are available to guide the graphic creator, oversees the process of creation and supervise the image before to publish.

  • Francesc Xavier Hernández Cardona, historiador, professor de didàctica de la història