WikiArS/assignments/Il·lustració reconstructiva del triclinium de la vil·la romana dels Munts

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search


This is an assignment created by My main page on ca.wiki: w:ca:Usuari:Lluis_tgn that gives orientation and references to create an image or file that is necessary for Wikipedia or for some Free Knowledge project.


Assignment language:ca

Assignment: Il·lustració reconstructiva del triclinium de la vil·la romana dels Munts

Briefing

La vil·la romana dels Munts (Altafulla) conserva, entre les seves restes, un dels triclinis (menjadors) més grans i complexos de Catalunya, part de la sumptuosa vil·la alt-imperial que es construeix a inicis del segle II dC. El triclinium excavat en tota la seva extensió, està format per una sala principal, pavimentada amb mosaic i decorada amb set brolladors, i dues de menors dimensions a les que s'accedia des de la principal. Les tres estances conservaven restes significatives dels mosaics pavimentals i algunes restes de la decoració pintada de les parets. En el cas de la sala principal, el mosaic defineix la distribució interior del menjador: llits per menjar en tres dels costats i un espai al mig pel servei de taula. La presència de brolladors per rentar-se les mans és una sofisticació inusual en els menjadors on, normalment, els esclaus feien aquest servei. La funció de les sales petites és més incerta, tot i que estaria relacionada amb el desenvolupament dels àpats.

A la sala principal del triclinium s'accedia des del braç de corredor criptoporticat que des del nucli principal de la domus conduïa fins a l'edifici dels banys situat a l'angle sudoriental del gran jardí. Un vincle entre menjador, jardí i banys que forma part de la rutina lúdica i representativa de l'alta aristocràcia romana que, en el cas de la vil·la romana dels Munts es manifesta en tot el seu esplendor.

Specifications

Es proposa la realització d'una imatge reconstructiva del triclinium de la vil·la romana dels Munts integrant tant l'arquitectura com la decoració conservada.

Sources and references

 • Visita de coneixement i treball a la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i a la sala dedicada a la Vil·la romana dels Munts del MNAT (Plaça del Rei, 5. Tarragona).
 • Planta esquemàtica del triclinium.
 • Planta AutoCad de la triclinium.
 • Imatges de detall (revestiment parietal, paviment, etc...).
 • Imatges dels mosaics
 • Aquesta documentació s'ha de completar per part de l'alumne amb l'anàlisi visual i la realització de plantes, seccions i alçats que permetin partir d'una base fidedigne.Format

If you create the illustration on paper:

 • Recommended minimum size: DIN A5 (landscape, horizontal). Photographs of illustrations must be studio photographs. Scans of illustrations must be high-quality, sharp and high-resolution.
 • Digitized PNG files must not be compressed.

If you create the illustration as a bitmap:

 • Approximate minimum size of the file to be published: 1800 x 1270 pixels (more than 2 Mpx). Approximate recommended size: 2500 x 1764 (more than 4 Mpx). More is better.
 • Maximum file size: 100 MB.

If you create a vector graphic (preferable), use the standard SVG format.

Image display guidelines:

 • Approximate image display dimensions on description page: 718 x 500 pixels.
 • Approximate image display dimensions in a Wikipedia article: 500 x 348 pixels.

Keep in mind the approximate display dimensions to ensure that the illustration has an appropriate level of detail for its publication context.

Potential advisers

Experts or knowers of this knowledge area that are available to guide the graphic creator, oversees the process of creation and supervise the image before to publish.

 • Francesc Tarrats Bou, director del MNAT
 • Montserrat Perramon, Josep Anton Remolà i Pilar Sada, conservadors del MNAT