WikiArS/assignments/Recreació històrica de l'aspecte del conjunt de Karnak

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search


This is an assignment created by Dvdgmz (talk · contribs) that gives orientation and references to create an image or file that is necessary for Wikipedia or for some Free Knowledge project.


Assignment language:ca

Assignment: Recreació històrica de l'aspecte del conjunt de Karnak

Briefing

Ipet sut (més coneguda pel nom modern de Karnak) va ser un centre religiós de l'Antic Egipte, proper a la riba del Nil i formant part del conjunt de Waset (anomenat Tebes pels grecs). Ipet sut albergava el complex religiós més important i durant segles el més influent de l’antic Egipte, el Temple de Karnak, al costat de la mencionada ciutat de ca:Tebes. En la seva construcció van participar més de 30 faraons.

Caldrà fer la recreació del complex religiós i de la ciutat circumdant de Karnak a través d'una vista de conjunt en al menys 3 etapes claus de la seva construcció. Caldrà valorar si les vistes de conjunt s'acompanyen d'algunes vistes de detall que les complementin.

Specifications

Il·lustracions a vista d'ocell que mostrin l'estructura del conjunt, l'arquitectura, l'urbanisme, les seves edificacions més característiques i el tipus d'edificació més comú; la vegetació i camps propers i la posició respecte al riu, així com les rutes d'entrada. Si tenia port o moll es dibuixarà incloent-hi alguna embarcació.

Per fer-ne la reconstrucció es partirà de la informació que se'n té i de les hipòtesis formulades. S'utilitzaran dades arqueològiques, es prendran com a referència les reconstruccions hipotètiques que ja se n'hagin fet, les descripcions en fonts contemporànies i les hipòtesi dels investigadors. En cas de basar-es en una hipòtesi específica es farà constar en publicar la imatge.

Caldrà valorar si diferenciar gràficament (amb color o tractament gràfic) les parts que es basen en hipòtesi que no han pogut ser del tot verificades per excavacions arqueològiques o altres mètodes.

Aquest encàrrec es treballarà en equip per part dels dos estudiants en pràctiques.

Sources and references

  • [pendent completar]

Reference images by content

Reference images by style

  • [pendent completar]

Format

If you create the illustration on paper:

  • Recommended minimum size: DIN A5 (landscape, horizontal). Photographs of illustrations must be studio photographs. Scans of illustrations must be high-quality, sharp and high-resolution.
  • Digitized PNG files must not be compressed.

If you create the illustration as a bitmap:

  • Approximate minimum size of the file to be published: 1800 x 1270 pixels (more than 2 Mpx). Approximate recommended size: 2500 x 1764 (more than 4 Mpx). More is better.
  • Maximum file size: 100 MB.

If you create a vector graphic (preferable), use the standard SVG format.

Image display guidelines:

  • Approximate image display dimensions on description page: 718 x 500 pixels.
  • Approximate image display dimensions in a Wikipedia article: 500 x 348 pixels.

Keep in mind the approximate display dimensions to ensure that the illustration has an appropriate level of detail for its publication context.

Potential advisers

Experts or knowers of this knowledge area that are available to guide the graphic creator, oversees the process of creation and supervise the image before to publish.

Assesssor:

  • Ramon Serra Massansalvador, historiador

Tutors wikimedia: