Wikimedia:Verwijderingsbeleid

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia:Deletion policy and the translation is 100% complete.

Outreach Wiki's verwijderingsbeleid staat moderatoren toe om summier pagina's te verwijderen die voldoen aan een of meerdere van de Criteria voor snelle verwijdering (over het algemeen afgekort tot CSD).

Als u een pagina wilt nomineren voor directe verwijdering, voeg {{Delete|reason}} toe aan de bovenkant van de pagina. Dit plaatst de pagina in Category:Deleteme.

Algemeen

 1. Geen zinvolle inhoud of geschiedenis: Dit houdt testbewerkingen in (zoals "asdf" of "Kan ik hier echt een pagina aanmaken?"), overduidelijke onzin, corrupte afbeeldingen, legitiem lege pagina's, of simpel vandalisme.
 2. Opnieuw geplaatste inhoud van vorige verwijdering volgens deze verwijderingsbeleid, tenzij het overduidelijk was herschreven in een manier die wordt opgegeven op vraag van de verwijderingsreden.
 3. Verbannen gebruiker: inhoud aangemaakt en alleen bewerkt door een verbannen gebruiker voordat ze waren verbannen, waar daar mogelijkheid van slechte wil is. Goede bijdragen door een verbannen gebruiker zullen worden geaccepteerd, maar waar slechte wil is wordt mogelijk daarvan uitgegaan. Onthoud dat dit een controversieclausule is, en zulke verwijderingen worden toegelaten.
 4. Redundant: Een pagina die identiek is aan een ander, met geen herkenbare verschillen ten opzichte van dat.
 5. Auteursrechtschending: Inhoud die een duidelijk en aantoonbaar auteursrechtschending is, of inhoud die eerder verwijderd was als een auteursrechtschending.
 6. Auteurs verzoek: Verwijdering op verzoek van de auteur, als de auteur significant de enige bijdrager is, het verzoek is geen slechte wil, en de inhoud is niet in het voordeel van de Meta-Wiki.
 7. Pagina's of mediabestanden hartstikke irrelevant voor de Wikimedia Foundation of voor de Wikimedia bewerkingsgemeenschap, tenzij ze een "kennis" en "definieerbaar" historische context hebben.
 8. Ongebruikte sjablonen niet toegepast op iedere pagina.
 9. Spam van externe sites: Pagina's die te omvatten zijn als irrelevante externe links met promotionele intenties.

Media

 1. Mediabestanden van elk soort. Deze zullen worden verplaatst naar Wikimedia Commons.

Diversen

 1. Triviale verwijderingen die hoogst onwaarschijnlijk zijn om controversie te zullen worden (zoals in gevallen voor een paginaverplaatsing of geschiedenis samenvoegen).
 2. Onnodige of verbroken doorverwijzingen die geen serieuze bewerkingsgeschiedenis hebben.
 3. Onnodige overleg: Een discussiepagina voor verwijdering of afwezige inhoud.
 4. Categorieën leeg voor minstens een week.