Koulutus/Tietoa

From Outreach Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Education/Archive/About and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.
.

Wikipedian koulutusohjelman ajatus on yksinkertainen: kouluttajat ja opiskelijat ympäri maailmaa täydentävät Wikipediaa ja muita Wikimedian projekteja akateemisessa ympäristössä.

Wikipediaa käytetään koulutuksen työkaluna ympäri maailmaa (katso lista maista). Jossain päin maailmaa akateeminen ympäristö on luokkahuone ja tehtävänä on artikkelin kirjoittaminen. Toisaalla opiskelijat täydentävät Wikimedia-projekteja yhdyskuntapalveluksena, tai osana Wikiklubia tai -leiriä tai kampuksilla muokkaustapahtumissa, hackathoneissa ja työpajoissa. Joissain paikoissa opettajat opettelevat muokkaamaan Wikipediaa osana heidän opettajan koulutustaan. Joissain tapauksissa Wikimedia-ryhmät ja akateemiset yhteisöt ovat tehneet yhteistyösopimuksia.

Ohjelmia vetävät Wikimedia-järjestöt ja sitoutuneet vapaaehtoiset ympäri maailman. Wikimedia-säätiön koulutustiimi tukee toimintaa erilaisilla työkaluilla -- kuten Education Program Extensionilla -- ja materiaaleilla -- kuten Koulutuksen työkalupakilla --, joilla vapaaehtoiset ja kouluttajat vovat käynnistää ja laajentaa ohjelmiaan kestävällä tavalla. Yhteisömme vapaaehtoisten ansiosta resurssit ovat saatavilla useilla eri kielillä. Yleiskatsaus resursseihin täällä.

Neljässä vuodessa yli 10 000 opiskelijaa on osallistunut Wikipedian koulutusohjelmaan. He ovat lisänneet useilla eri kielillä yli 10 000 artikkeliin yli 12 miljoonaa sanaa, mikä vastaa 45 000 painettua sivua.

Ohjelma

Uskomme, että Wikipedia kuuluu koulutukseen, ja teemme töitä tehdäksemme siitä totta

Yhteistyö

Wikipedian Koulutusyhteistyö tuo yhteen ohjelman vetäjät ympäri maailmaa Koulutusohjelman agendan tuottamiseksi sekä ohjeistamaan tulevia ohjelmia.

Ohjauspaneeli

Wikipedian koulutusohjelmat vaikuttavat myönteisesti Wikipediaan, ja me keräämme lukuja todistaaksemme sen.